Bld. Dacia, nr 47, et. 1, ap. 3A, Bucuresti ; tel/fax 0213155764, promedierea@gmail.com

O noua profesie - MEDIATOR

Asociatia PRO MEDIEREA organizeaza cursuri de formare a mediatorilor aprobate de catre Consiliul de Mediere prin hotararea CdM nr. 86/04.11.2007 in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 192/2006 si ale Standardului de formare a mediatorului.

PROFESIA DE MEDIATOR ESTE O PROFESIE DISTINCTA,  REGLEMENTATA PRIN Legea nr 192/2006.

Poate deveni  MEDIATOR orice persoana care are studii superioare in orice domeniu.

Ocupatia de mediator este inregistrata in COR, la pozitia 244702 si este incadrata in Grupa majora 2 Specialişti cu ocupaţii intelectuale şi ştiinţifice.

Competentele Mediatorului sunt stabilite prin Standardul Ocupational al Mediatorului

Profesia de mediator nu este o specializare sau o perfectionare a altor profesii.

PENTRU A DOBANDI CALITATEA DE MEDIATOR SI DREPTUL DE A EXERCITA PROFESIA DE MEDIATOR este necesara  AUTORIZAREA de catre Consiliul de mediere, conform dispozitiilor art 7 si 8 ale Legii 192/2006.

PERSOANELE AUTORIZATE CA MEDIATOR AU DREPTUL DE A DECIDE cand doresc inceperea exercitarii profesei : odata cu autorizarea sau ulterior.

PENTRU EXERCITAREA PROFESIEI,  ESTE NECESARA AVIZAREA de catre Consiliul de mediere a  FORMEI DE EXERCITARE A PROFESIEI DE MEDIATOR.

Competentele de mediator se dobandesc prin formare in cadrul CURSURILOR DE FORMARE A MEDIATORILOR .

Persoanele care doresc dobandirea calitatii de mediator  trebuie sa urmeze un CURS DE FORMARE avizat de catre Consiliul de Mediere, finalizat cu examen.

Certificatul de absolvire a cursului, eliberat de catre furnizorul de formare si emis de catre Consiliul de mediere, reprezinta documentul prin care se dovedeste indeplinirea conditiei prevazuta la art 7 lit f din Legea 192/2006, necesara  autorizarii.

Conferinta Mediatorilor D-na Daniela Popoviciu, Presedintele Asociatiei Pro Medierea a acordat un interviu dl-ui Zeno Daniel Sustac in data de 26 aprilie 2008. Vizualizati interviul

Tabloul mediatorilor Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania. Pentru detalii de la conferinta mediatorilor Pro Medierea click aici