Bld. Dacia, nr 47, et. 1, ap. 3A, Bucuresti ; tel/fax 0213155764, promedierea@gmail.com

O noua profesie - MEDIATOR

Asociatia PRO MEDIEREA organizeaza cursuri de formare a mediatorilor aprobate de catre Consiliul de Mediere prin hotararea CdM nr. 86/04.11.2007 in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 192/2006 si ale Standardului de formare a mediatorului.

Medierea

Conflictele sunt parte a vietii.
Totul este sa stim sa le gestionam.
Uneori, partile incearca sa rezolve amiabil disputa, PE BAZA INTERESELOR LOR si nu in baza Legii, urmarind sa obtina fiecare o solutie multumitoare – partile NEGOCIAZA.

De multe ori, insa, partile implicate nu pot negocia singure.
In acest caz, se apeleaza la o a treia parte , neutra-MEDIATORUL

Partile in disputa pot apela la instanta de judecata, unde, pe baza legii , se da o  solutie  in urma careia   o parte pierde si cealalta  castiga.

Partile au si o  ALTERNATIVA – sa rezolve disputa pe cale AMIABILA, prin  MEDIERE, unde solutionarea se bazeaza pe interesele partilor,  CA SI IN NEGOCIERE.

MEDIEREA este  o NEGOCIERE .ASISTATA

MEDIEREA ESTE VOLUNTARA - numai partile decid daca doresc sa parcurga procedura de mediere.

MEDIATORUL- este ales de cate parti, este neutru si impartial , nu da solutii

MEDIATORUL  ajuta partile sa gaseasca  SOLUTIA pe baza intereselor lor si sa ajunga la un acord acceptat.

Rezultatul rezolvarii disputelor prin mediere este o solutie castig-castig, multumitoare  pentru parti.

MEDIEREA  este o modalitate amiabila de solutionare a disputelor, alternativa la modalitatea de solutionare pe calea instantei de judecata. 


 TIPURI DISPUTE CARE POT FI SOLUTIONATE PRIN MEDIERE

Prin mediere pot fi solutionate dispute din orice domeniu– FAMILIE, AFACERI, CONSUMATORI-AGENTI ECONOMICI, COMUNITARE, ORGANIZATONALE, SCOALA, MEDIU, INTERCULTURAL, INTERCONFESIONAL, ETC

CU O CONDITIE –  TOATE PARTILE SA DOREASCA SOLUTIONAREA PRIN MEDIERE

Nu pot face obiectul medierii drepturile strict personale, cum sunt cele privitoare la statutul persoanei, precum şi orice alte drepturi de care părţile, potrivit legii, nu pot dispune prin convenţie sau prin orice alt mod admis de lege.( Legea 192/2006)


Tabloul mediatorilor Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania. Pentru detalii de la conferinta mediatorilor Pro Medierea click aici