Bucuresti ; tel 0737016886, promedierea@gmail.com

Profesia de MEDIATOR

Asociatia PRO MEDIEREA organizeaza cursuri de formare a mediatorilor autorizate de Consiliul de Mediere prin hotararea CdM nr. 86/04.11.2007 in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 192/2006 si ale Standardului de formare a mediatorului.

Stiri, evenimente

4-5 mai 2017

Asociatia Pro Medierea, reprezentata de presedinte, d-na Daniela Popoviciu, a participat, in calitate de invitat de onoare, la Summitul dedicat Guvernarii de succes, organizat de Strategikon, primul think tank romanesc de limba engleza.

25 iunie 2015

Asociatia Pro Medierea in colaborare cu Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania a organizat seminarul cu tema Implementarea Directivei 2013/11/UE privind solutionarea alternativa a litigiilor in materie de consum.

  In cadrul seminarului au fost abordate subiecte de interes pentru mediatori in perspectiva implementarii sistemului specific de solutionare a disputelor dintre consumatori si agenti economici.

3 decembrie 2013

In cadrul Galei  profesiilor liberale juridice si economice desfasurata in data de 3 decembrie 2013, Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania a fost premiata pentru promovarea medierii in Romania.
Evenimentul a fost organizat de Legal Magazin.
Multumim !

21 februarie 2013

Asociatia Pro Medierea, in colaborare cu Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania, a organizat conferinta cu tema   Aplicarea medierii in relatie cu sistemul judiciar.

Conferinta a fost adresata mediatorilor si a avut ca scop discutarea implementarii prevederilor Legii 192/2006 cu referire la informarea obligatorie privind medierea si avantajele ei, in litigiile prevazute de lege.

Participantii au beneficiat de expertiza d-lui Cristi Danilet, membru CSM, care a adus clarificari esentiale privind reglementarile care vizeaza informarea obligatorie.

In cadrul conferintei au prezentat puncte de vedere si opinii valoroase d-na Elena Bustea - presedinte CAM, d-nul Cornel Loghin - presedinte ADSD, d-na Ioana Marin - membru al Consiliului de Mediere, d-ra Nicoleta Nitu - presedinte APMR, Filiala Bucuresti.

Conferinta a avut un caracter interactiv pronuntat, expertiza lectorilor fiind apreciata in mod deosebit.

Lucrarile conferintei au fost moderate de d-na Daniela Popoviciu - presedinte Asociatia Pro Medierea si Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania.

In cadrul discutiilor s-a evidentiat faptul ca informarea generala cu privire la mediere este importanta, dar nu suficienta pentru obiectivul degravarea instantelor. Discutia dintre mediator si parte/parti, analiza de caz sunt determinante pentru luarea unei decizii privind acceptarea medierii, in reala cunostinta de cauza intr-o situatie specifica. La finalul acestei etape, reclamantul poate lua decizia, in cunostinta de cauza pentru situatia sa, daca doreste solutionarea prin mediere sau nu.

Pentru a servi cu adevarat interesul public de crestere a calitatii actului de justitie si eficientizare a serviciului public de solutionare a litigiilor pe baza drepturilor prin aplicarea medierii atat in faza prealabila adresarii cererii instantei, cat si pe parcursul litigiilor, este necesar sa se ia in considerare cel putin doua elemente:

  1. Stabilirea clara a unor tipuri de litigii in care partile sa incerce solutionarea prin mediere si
  2. Sustinerea financiara de catre stat a platii serviciului de mediere, conform OG 51/2008.

Pentru ca medierea sa-si atinga scopul social, este important ca aplicarea in relatia cu sistemul judiciar sa se fundamenteze pe analize realiste si sa se aplice conform unor proceduri care au la baza principiile medierii, ce decurg din drepturile partilor in disputa.

Asociatia Pro Medierea si Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania invita mediatorii si reprezentantii sistemului judiciar, autoritati, profesionisti, la unirea eforturilor pentru construirea participativa a unui sistem sustenabil si eficient pentru justitiabili, mediatori si sistemul judiciar   in final pentru societatea romaneasca.

Multumim invitatilor si participantilor.

13 decembrie 2011  

Reprezentantii APM, Ioana Adina Marin si Carmen Irina Fiscuci, au fost validati ieri, 12 decembrie 2011 ca membri ai Consiliului de Mediere pentru mandatul 2011-2013.

17 octombrie 2011

In data de 20 octombrie 2011 a avut loc  Conferinta " Impreuna in mediere - sa facem schimbarea pe care ne-o dorim", organizata de Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania - Filiala Bucuresti, eveniment prin care Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania omagiaza Ziua Mondiala a Rezolvarii Conflictelor. In cadrul Conferintei au fost prezentate initiative publice si private de implementare a medierii si s-a abordat tema  Oportunitati si bariere privind obligativitatea medierii in relatie cu instanta.

01 mai 2011

Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania este partener al Facultatii de Sociologie si Psihologie, Universitatea de Vest din Timisoara in cadrul Conferintei "Modern trends in juvenile delinquency - Resilience of the delinquent child" (SPECTO 2011), organizata in perioada 5-7 mai 2011.

Pentru toate detaliile referitoare la aceasta conferinta va invitam sa accesati site-ul: www.socio.uvt.ro/specto2011.

 

23 ianuarie 2010

Asociatia Pro Medierea in parteneriat cu Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania a organizat in data de 20 ianuarie 2010 o conferinta cu judecatorii de la Tribunalul Bucuresti si de la judecatoriile de sector din Bucuresti. Asociatia Pro Medierea, in parteneriat cu Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania, a elaborat "Ghidul de mediere pentru magistrati", care reprezinta un model practic de proceduri pentru aplicarea medierii in relatie cu sistemul judiciar.

19.02.2009

La invitatia Clubului Rotary Bucuresti, in data de 19.02.2009, Asociatia Pro Medierea a sutinut o prezentare a medierii, a avantajelor acesteia si a aplicarii in afara si in relatie cu sistemul judiciar.

Din partea Asociatiei Pro Medierea au participat d-na Daniela Popoviciu si d-ra Ioana Stoica, care au raspuns intrebarilor participantilor.

Multumim organizatorilor pentru invitatie si pentru interesul fata de aplicarea medierii.

20.02.2009

Intalnire a furnizorilor de cursuri de formare a mediatorilor  Bucuresti

La initiativa Asociatiei Pro Medierea, in data de 20.02.2009 a avut loc la Bucuresti prima intalnire a furnizorilor cursurilor de formare a mediatorilor.

Formarea mediatorilor este una dintre activitatile principale ale Asociatiei Pro Medierea, iar asigurarea calitatii formarii in acest domeniu a fost o preocupare constanta pe parcursul celor peste 7 ani de activitate.

Pentru asigurarea continuitatii sistemului de calitate in domeniul formarii mediatorilor, Asociatia Pro Medierea a avut, permanent, ca obiectiv colaborarea cu ceilalti furnizori de formare si instituirea unui model de consultare intre acestia, precum si intre furnizori si Consiliul de mediere.

Au raspuns invitatiei organizatiile neguvernamentale cu activitate relevanta in domeniul medierii si formarii mediatorilor, care au contribuit in mod real, sustinut si continuu la aplicarea medierii in Romania si la construirea sistemului de calitate privind formarea resurselor umane calificate pentru a furniza serviciul de mediere.

La intalnire au participat :

Asociatia de Dialog si Solutionare a Disputelor- Cornel Loghin 

Asociatia Pro Medierea - Daniela Popoviciu si Ioana Stoica

Centrul de Mediere Craiova- Adina Nica si Bogdan Matei

Centrul Regional de Facilitare si Negociere -Daniel Vieru

Edumonde Mediation SRL-Peter Oostveen

Fundatia Pentru Schimbari Democratice-Adrian Badila

Formatorilor si furnizorilor de formare le revine responsabilitatea de asigura dobandirea competentelor mediatorilor, calificarea acestora, ca prima conditie pentru asigurarea calitatii serviciului de mediere, in interes public.

Pe baza experientei si expertizei dobandite, reprezentantii in Consiliul de mediere ai Asociatiei de Dialog si Solutionare a Disputelor, Asociatiei Pro Medierea, Centrului de Mediere Craiova, Fundatiei Pentru Schimbari Democratice, au elaborat Standardul de formare a mediatorului, care reprezinta reperul de calitate in domeniul formarii mediatorilor.

In contextul Legii 200/2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, conform careia Consiliul de mediere este autoritate competenta, este necesara armonizarea legislatiei si asigurarea unui sistem unitar privind documentele care atesta calificarea mediatorilor.

 Furnizorii de formare prezenti la intalnire au agreat sa sustina acest demers.

Totodata, au fost abordate subiecte privind asigurarea calitatii formarii si necesitatea cooperarii constante cu Consiliul de mediere.

In vederea asigurarii unui sistem stabil si performant in domeniul formarii mediatorilor, participantii la intalnire au propus continuarea colaborarii, urmand a se organiza intalniri periodice, precum si alte evenimente de interes comun.

Multumim participantilor .
Pro Medierea propune completarea Noului Cod de procedura civila cu dispozitii in materia medierii Pro Medierea propune completarea Noului Cod de procedura civila cu dispozitii in materia medierii


Tabloul mediatorilor Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania. Pentru detalii de la conferinta mediatorilor Pro Medierea click aici